Reaching Peaks: It’s not about winning or losing.
It’s about celebrating the spirit of teaming!

 

De droom van het bereiken van de TOP is bereikbaar geworden door het unieke Reaching Peaks programma. Er zijn meer elementen nodig dan enkel goede bergschoenen uitzoeken om de top te bereiken. Voordat de expeditie echt van start gaat, heeft het team het voorbereidingstraject ‘Work your Way to the Top’ doorlopen waarin allerlei thema’s aan bod komen die cruciaal zijn om de top te bereiken. Tijdens deze periode staat een belangrijke vraag centraal: met wie kan en wil ik tot het uiterste gaan om mijn (persoonlijke) doelstellingen te bereiken? Daarbij is het doel net zo belangrijk als de manier waarop het doel wordt bereikt.

Reaching Peaks is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige ‘management expedition’ waarbij niet alleen het bereiken van de (berg)top centraal staat. Tijdens de voorbereidingen en gedurende de expeditie worden verbanden gelegd met de dagelijkse werkzaamheden. Dit concept heeft al meer dan 15 jaar geleid tot indrukwekkende prestaties waarbij vele persoonlijke doelstellingen gerealiseerd zijn. Het voorbereidingstraject bestaat uit diverse teamtrainingen (mentaal en fysiek), testmomenten en voorbereidingsbijeenkomsten en duurt ongeveer (afhankelijk van de bestemming) 4-6 maanden.

 

There is more to Explore!
Er zijn al mooie successen bereikt op de Mont Blanc, Mount Elbrus, Mount Ararat, Mount Kilimanjaro, Mount Etna en Three Peaks Challenges (hoogste toppen van de UK). Ook andere challenges werden toegevoegd aan het programma, zoals de Vasaloppet Challenge (Cross Country Ski challenge) en de Weissensee Challenge (Alternatieve Elfstedentocht). De komende periode gaat het aanbod uitgebreid worden met nieuwe unieke challenges waarbij ook hier een team van professionals een paar duizend kilometer buiten de comfort zone wordt geplaatst om de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. No Excuse on an Expedition!

 

Your Expedition Leader: Niels Koekkoek
Niels is initiator en expeditieleider van het Reaching Peaks programma. Hij organiseert en begeleidt, samen met professionals/partners, (company)expedities naar de TOP of naar avontuurlijke bestemmingen. In het Persoonlijk Ontwikkelprogramma laat Niels de deelnemers dromen omzetten in actie/avontuur. Deelnemers worden letterlijk uit hun comfortzone gehaald en uitgedaagd om in teamverband de TOP te bereiken (de ‘Expedition Zone’). Individueel commitment voor een TEAMprestatie. Geen saaie PowerPoints maar een echte duurzame leer- en levenservaring! Of dat nu op een bergtop, Groenlandse ijskap, Noordkaap of Woestijn is, dat maakt voor Niels niet uit. Als het team maar een grensverleggende prestatie kan neerzetten.

Sportieve prestaties
Niels heeft al jaren een passie voor avontuurlijke projecten/expedities en stond zodoende als expeditieleider meerdere malen op de top van de Mont Blanc, bereikte een aantal keer de top van Europa, Mount Elbrus in Rusland, een aantal keer het hoogste punt van Turkije, Mount Ararat, stond op de hoogste toppen van de UK, meerdere malen op het hoogste punt van Afrika (Kilimanjaro, 5.895 meter) en nam deel aan de Mount Aconcagua Expeditie (Zuid Amerika – 6.962 meter). Daarnaast volbracht hij een aantal keren het nachtelijke avontuur op ski’s: de Nattvasan. 90 kilometer binnen 12 uur volbrengen op het Vasaloppet parcours.

Eén van zijn mooiste expedities ondernam hij samen met beroepsavonturier Philip de Roo (R.I.P.) en Marc Cornelissen (R.I.P.): een ijskap/ski expeditie op Groenland waar het team moest leven in omstandigheden van -35 graden. De Arctische omstandigheden bleven aantrekkelijk en daarom nam hij succesvol deel aan de Arctic Challenge voor SBS6. Tevens was Niels de expeditieleider van Sophie Hilbrand en Sander Lantinga voor het BNN programma ‘Try Before you Die’ waar een toppoging werd ondernomen op de Mont Blanc. In 2016 heeft Niels, samen met Olympisch Volleyballer Bas van de Goor, succesvol deelgenomen aan de Vasaloppet, een zware cross country ski marathon van 90 kilometer in Zweden welke binnen 12 uur afgelegd moest worden.

 

Making an Impact that Matters
Niels is Senior Manager bij Deloitte en verantwoordelijk voor Corporate Health & Wellbeing / Deloitte FIT. Daarnaast organiseert hij als Trainer/Coach voor Deloitte Consulting High Potential / onboarding Trainingen, waarbij Nature Linked Workshops (outdoor) geïntegreerd worden in het programma. Deelnemers worden in de opdrachten uitgedaagd om de eigen talenten (zelfkennis) en die van het totale (As One) team te benutten. Door verschillende confrontaties (cultuur van open feedback) ontstaat na een week een TOPteam wat de basis vormt voor verdere High Performing en Continuous Learning.
Niels organiseert en geeft tevens teambuildingstrainingen, presentaties en workshops gericht op actieve communicatie, coachend leiderschap, persoonlijk leiderschap en effectief samenwerken. Veelal wordt de (berg)sport als metafoor gebruikt. Als programmamanager van het Vitaliteitsprogramma binnen Deloitte FIT daagt Niels de medewerkers uit in beweging te komen. Met de campagne ‘More Energy, More Impact’ worden de medewerkers uitgedaagd om een (eerste) stap te zetten. Een uitdagende rol; vitale medewerkers maken namelijk een vitale organisatie. Het FIT programma heeft als doel om collega’s op een positieve en gezonde manier te verbinden. Vitale medewerkers halen meer uit zichzelf, zijn doelgerichter, zijn in balans en daarmee succesvoller. Het programma is uitdagend, enthousiasmeert en motiveert!

“If you wait for perfect conditions, you’ll never get anything done!”

Niels Koekkoek