Op naar Machame Camp!
Zojuist kwamen via SMS de eerste berichtjes binnen vanaf de Kilimanjaro! Het team is vanochtend na een heerlijk ontbijt in de Kia Lodge met een bus op pad gegaan naar de voet van de Kilimanjaro. Bij de Machame Gate werden formulieren ingevuld waarmee toegang tot het Kilimanjaro Park verkregen werd.
Er zijn meerdere routes naar de top van de Kilimanjaro. Ons team loopt de Machame route, die ook wel bekend staat als de ‘Whisky Route’. Die naam dankt de route aan het feit dat het een ‘tough climb’ is in vergelijking met de ‘eenvoudigere’ Marangu route, die ook wel de ‘Coca Cola Route’ wordt genoemd. In tegenstelling tot de geleidelijke klim en de hutten waarin klimmers op de Marangu Route overnachten, leidt de Machame tocht over steilere paden over langere afstanden en slapen de klimmers in tenten.
Na een smaakvolle lunch, begon de eerste tracking op de ‘Whisky Route’ om 12.15 uur. Het was bewolkt maar mooi weer, en gelukkig bleef de voorspelde regen uit. De sfeer zat er goed in, zo liet Tanja weten in haar SMS-verslag. Onderweg werd de hoogte voor een aantal mensen voelbaar. De prachtige uitzichten onderweg, onder meer op Uhuru Peak, doen de ongemakken even vergeten, en zorgen dat er ook volop genoten kan worden van het spectaculaire landschap rondom de Kilimanjaro.
De tocht ging vandaag over 18 kilometer omhoog door dicht regenwoud. Langs de paden is het prachtig groen, en ziet het team lianen, dichte regenwoud begroeiing. De tocht eindigde vandaag in Machame Camp op 2,850 meter. Het team heeft de eerste etappe met pittig wat hoogtemeters in de benen. Petje af! En dus werden de klimmers in Machame Camp onthaald met thee en popcorn. Alle koepeltentjes waren al opgezet door de dragers die bagage, tenten en voedsel naar boven brengen. Dus het enige dat het team nog restte was bijkomen en bijpraten over alles wat er onderweg beleefd is.
Het avondeten wordt iedere avond geserveerd in de ‘eettent’ 🙂 In deze tent wordt een lange tafel gedekt om gezellig gezamenlijk te kunnen eten, ietwat beschut tegen kou en wind. De koks bereiden alle maaltijden en een ‘keukentent’, op hun knieën, roerend in allerlei pannen. Het is een wonder wat ze aan maaltijden kunnen bereiden onder die omstandigheden en met beperkte middelen. De koks hebben een hele belangrijke rol om het team sterk te houden.
Hopelijk kan iedereen straks goed slapen. Zo’n eerste nacht op hoogte in de koepeltentjes na een pittige inspanning; dat is nog wel even wennen. Welterusten allemaal!